El projecte Life Biorgest, de millora de la biodiversitat als boscos mediterranis a través de la gestió forestal, està arribant al seu final després de cinc anys de trajectòria. Els seus impulsors han publicat l’informe d’avaluació socioeconòmica del projecte, un document que conclou que la implementació del Life Biorgest ha suposat la contractació de 68 persones per a la realització de les seves accions, i ha comptat amb la participació de 623 persones a les seves 15 sessions formatives realitzades sobre terreny i també telemàticament. L’informe també destaca l’impacte tècnic i científic, ja que al llarg del projecte s'han publicat 40 articles i la web oficial ha rebut més de 23.000 visites, a més d'una gran diversitat d'aparicions als mitjans de comunicació.
Per aquest estudi s'han tingut en compte 52 indicadors d'aspectes com l'ocupació, l'impacte sobre l'economia local, la formació, l'impacte tècnic i científic, la difusió del projecte, així com la seva rellevància en el marc normatiu i de planificació. En aquest darrer àmbit, cal destacar que els resultats del Life Biorgest s’incorporaran tant a la normativa sectorials de planificació forestal, com als ajuts del Centre de la Propietat Forestal en matèria de gestió forestal sostenible en boscos de titularitat privada.
Podeu descarregar l’informe complet aquí.
Resultats i un debat obert a tothom al seminari final el 21 de setembre a l’Institut d’Estudis Catalans
Com a cloenda del projecte s’ha organitzat un seminari pel 21 de setembre a Barcelona, a l’Institut d’Estudis Catalans, en el qual s’oferiran resultats i conclusions dels treballs que des del 2018 s’han realitzat a boscos de Catalunya i Occitània per a millorar la biodiversitat dels boscos a través de la gestió forestal. Amb diferents taules rodones i ponències s’analitzaran els beneficis que s’han evidenciat amb aquesta gestió, així com el paper de la propietat forestal en les estratègies de conservació i millora de la biodiversitat.
Amb les accions dutes a terme s’ha assolit l’objectiu principal del projecte, que és reforçar el paper de la propietat forestal com a eina per a la conservació i millora de la biodiversitat.
El Life Biorgest està coordinat pel Consorci Forestal de Catalunya i compta amb la participació del Centre de la Propietat Forestal (CPF), el CREAF, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) i el Centre National de la Propriété Forestière (CRPF) d’Occitània, a França. D’aquesta manera, el projecte integra un equip pluridisciplinari de propietaris forestals, administració, científics i experts del món de la conservació i gestió forestal del bosc.
Més informació a www.lifebiorgest.eu